O vještini WING CHUN

Prema legendi Wing Chun je nastao u južnom Shaolin samostanu, a osmislila ga je redovnica Ng Mui koja je nakon uništenja samostana znanje prenijela na djevojku po imenu Yim Wing-Chun

 img_20161018_072519

Chiu Wan’s WC Athletic School 

Wing Chun je vještina koju je proslavio legendarni majstor Yip Man. Do 2. svjetskog rata živi i djeluje u gradu Foshan koji je u južnoj Kini bio poznat po školama borliačkih vještina. Nakon 2. svjetskog rata Yip Man seli u Hong Kong i osniva školu. Odande pronosi glas o Wing Chun vještini cijelim svijetom.

0008s

Prema legendi Wing Chun je nastao u južnom Shaolin samostanu, a osmislila ga je redovnica Ng Mui koja je nakon uništenja samostana znanje prenijela na djevojku po imenu Yim Wing-Chun. Poanta vještine je savladavanje puno većih i jačih protivnika uz minimum kretnji i fizičkog naprezanja. Wing Chun uz minimalnu količinu kretnji i energije postiže maksimalni učinak i stoga je pogodan i za žene i muškarce, svih uzrasta i dobnih skupina.

Vještina – Wing Chun
Wing Chun razvija osjećaj koordinacije i sklada pokreta, kao i samopouzdanje samih vježbenika. Osim borilačke dimenzije vještina u sebi nosi i filozofsku dimenziju: postizanje maksimalnog učinka uz najmanji mogući rad. Može se prakticirati kao rekreacijska vještina koja će pospješiti Vaše zdravlje i duh, a može biti i  vrlo ozbiljan obrambeni instrument.

img_20161007_1649491

Wing Chun klub Yang vodi Sifu (učitelj) Ivan Ožegović, , koji radi na promociji ove izvrsne vještine u Hrvatskoj. Unazad nekoliko godina Sifu Ivan odlazi na nekoliko tjedana u Hong Kong na edukaciju (trening seminar) gdje se usavršava i trenira s najboljim Wing Chun majstorima, te novostečena znanja nesebično prenosi na učenike.

Sve zainteresirane pozivamo na besplatni pokazni trening

Očekujemo vas s veseljem!

Ažurirano ( Utorak, 8.11 2016 20:32 )

Wing Chun Klub Yang